Hayat Sigortası Kredisi Kurtarma Nedir?


Bir hayat sigortası kredisi kurtarma planı (ya da kısaca “hayat sigortası kurtarma”), hayat sigortasının en azından bir kısmını sgk hizmet dökümü korurken, bir politika kredisi nedeniyle geçen bir hayat sigortasının vergi sonuçlarından kaçınmayı amaçlayan çeşitli stratejileri açıklamanın bir yoludur. Ölüm yardımı da vardır.


Krediye dayalı bir politika uygulamasından kaçınmaya ve politikayı kurtarmaya çalışmanın başlangıç ​​noktası, bugünkü haliyle mevcut politikanın kapsamlı bir değerlendirmesini yapmaktır.

Bir hayat sigortası politikasını gözden geçirirken toplanması gereken anahtar bilgiler şunları içerir:

- In-Force Ledger (IFL) . Bir yürürlükteki defter, hayat sigortası şirketinden, mevcut kredi oranlarına, cari borç oranlarına, cari prim ödemelerine vb. Dayanarak, politikanın burada nasıl bir performans göstermesi beklendiğine dair bir izdüşümdür. IFL, ne kadar ciddi olduğunu açıklığa kavuşturmaya yardımcı olacaktır. Kredi durumu gerçekten, ki bu da çeşitli kurtarma alternatiflerinin maliyetini ve sonuçlarını yönlendirecektir.

- Politika Türü . İlk etapta ne tür bir politikayla uğraştığınızı anladığınızdan emin olun. Sürekli prim gereksinimleri veya prim ödemelerine göre esnek bir evrensel yaşam politikası olan bir bütün yaşam politikası mı?

- Premium Taahhütler . Şu anda poliçeye prim ödeniyor mu? Ödemeli mi (bütün yaşam politikası) yoksa esnek mi (evrensel yaşam politikası)? Politika zaten ödenmiş mi?

- Mülkiyet . Politika nasıl sahip olunur? Sigortalı adına mı? Ya da prim ödemeleri (veya borç geri ödemeleri) yapmak için hediye vergi uygulamalarının yapılabileceği üçüncü taraflar var mı? Ya da güvenin içinde yer alan, mütevellinin katılması gereken politika nedir?

- Sigortacılığın Sınıflandırılması ve Sağlığı . İlke, politikadaki temel sınıflandırma sınıflandırması neydi? Tercihli? Standart? Tablo-puan? Sigortalının şu anki sağlığı nedir? Politika ilk yayınlandığında olduğundan daha mı kötü? Yoksa şu anda daha iyi sağlık içindedir (örneğin, kilo kaybı, daha sağlıklı, daha önceki sağlık olayından daha fazla iyileşme, vs.)?

- Yararlananlar kimlerdir . Hayat sigortası poliçesinin kurtarılıp kurtarılmayacağına ve hangi yaklaşımın en iyisi olduğuna dair kararlar göz önünde bulundurulduğunda, yararlanıcıların kim olduğunun farkında olun. Bazıları bazı kurtarma stratejilerinden diğerlerinden daha fazla fayda sağlayabilir.

- Kredinin amacı . Hayat sigortası kredisi ilk sırada ne oldu? Sona erdi geçici bir amaç için oldu ve kredi basitçe geri ödenebilir? Kredi ilk etapta bile kasıtlı mıydı, yoksa yanlışlıkla mı (örneğin, tüm hayat politikasından bir Otomatik Prim Kredisi [APL] olarak) tetiklendi?

- Politikanın amacı . Hayat sigortası politikasının asıl amacı neydi? Bu hala alakalı mı? Politikanın ileriye yönelik tutulması gereken ihtiyaç / değer nedir - nakit değeri, ölüm yardımı veya her ikisi için?

Politika hakkındaki bu temel bilgi birikimi toplandıktan sonra, potansiyel hayat sigortası kredisi kurtarma stratejilerinin değerlendirilmesine başlamak mümkündür - politikanın nihai amacına yönelik bir gözle, bu, gecikme veya kalıcı olarak kaçınmak için en önemli olup olmadığını anlamaya yardımcı olacaktır. Politikanın sigortalıların ölümüne kadar devam etmesini sağlayarak potansiyel olarak büyük bir vergi yükümlülüğü olup, fiilen kalan ölüm ödeneğini fiilen maksimize etmek veya en azından korumaktır, çünkü politikayı teslim olmaktan ziyade ölümüne (dolaylı geri dönüş oranı) kadar tutmak daha caziptir. krediyi ortadan kaldırmak ya da politikadan çıkmadan önce mümkün olan en fazla geri kalan değeri elde etmeye çalışmak.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hayat Sigortası Kredi Stratejileri İle İlgili Problem

Bir Hayat Sigortası Politikası Yürütme Kredisi Kurtarma Hala Devam Eden İzleme Gerekir

Bir QSEHRA Kullanmanın Yararları