Hayat Sigortası Kredi Stratejileri İle İlgili Problem


Kredilere dayanan hayat sigortası stratejileri genellikle “kendinizden borç almak” veya “Kendinize Banka” ödünç verme tekniğidir. Yine de gerçek şu ki , bir “hayat sigortası kredisi”, hayat sigortasının nakit değerini kredi için teminat olarak kullanan bir hayat sigortası şirketinden bir kişiye yapılan kişisel bir borçtur.

Neyse ki, hayat sigortası şirketleri, özellikle sigorta şirketi doğrudan kredi için teminat olarak hizmet veren hayat sigortası nakit değerini kontrol ettiği için, oldukça uygun faiz oranlarında kişisel krediler yapacaktır . Sonuç olarak, sgk hizmet dökümü sigorta şirketi-borç veren, teminatın orada, mevcut, uygun olmayan, gerektiğinde kolayca iptali ve tasfiye edilebileceğinden emin olabilir.

Gerçekte, bir “hayat sigortası kredisi” gerçekten bir hayat sigortası şirketinden kişisel bir kredi!
TWEET'E TIKLA

Buna göre, sigorta şirketlerinin hayat sigortası poliçeleri, hayat sigortası poliçesinin nakit değerini aşmasına izin vermeyecek olmasıdır - çünkü sigortacı teminatsız bir kredi için kancada bulunmak istememektedir . Bunun yerine, ödenmemiş kredi bakiyesi kalan nakit değerine ulaşırsa (veya “çok yaklaşırsa”), sigorta şirketi sigorta poliçesinin tasfiyesini zorlar ve krediyi geri ödemek için nakit değerini kullanır.

Ne yazık ki, hayat sigortası şirketleri politika kredilerini bir borç veren olarak maruz kalmalarını koruyacak şekilde yapılandırırken, borçlu için her zaman olumlu bir sonuç ortaya çıkmaz. İyi haber şu ki, yapıdan ötürü, politika sahibi, mevcut nakit değerinden daha büyük bir kredi için asla kancada bulunamaz. Kötü haber ise, politikanın krediyi geri ödemek için tasfiye edilmesi gerekiyorsa, politika sahibinin politikadaki temel kazanımlar için hala bir Form 1099-R Formu alabilmesidir . Bu özellikle sorunlu olabilir, çünkü bu “hayali gelir” den gelen vergi faturasını ödemek için geriye kalan nakit değeri olmayacaktır .

Örnek. Charlie'nin, 125.000 dolarlık prim ödemesi gereken evrensel bir yaşam politikası var ve politikanın şu andaki nakit değeri 200.000 dolar. Yıllar önce, Charlie poliçeye karşı 100.000 dolar ödünç aldı ve on yıldan fazla kredi faizini birleştirdikten sonra, politika kredisi bakiyesi 200.000 $ 'lık nakit değerine ulaştı. Sonuç olarak, sigorta poliçesi sona eriyor ve sigorta şirketi 200.000 $ 'lık krediyi ödemek için 200,000 dolarlık nakit değer kazancı tutar. Ancak, politika tasfiyede 200.000 $ değerinde olduğundan ve maliyet temeli sadece 125.000 dolar olduğundan, Charlie 75.000 ABD Doları karşılığında bir Form 1099-R alacak ve herhangi bir ödeme alamamış olsa bile, kazanç üzerinden vergi ödemek zorunda kalacak. tasfiye.

Vergi kanununun bakış açısına göre, bu sonuç, Charlie'nin 200.000 dolarlık bir nakit değeri ve 125.000 dolarlık maliyete sahip olmasından kaynaklanıyor çünkü bu da 75.000 dolarlık kazanç anlamına geliyordu. Charlie gerçeğini değiştirmez kredi ödemek için gelirlerinin 200.000 $ kullanmak zorunda olduğu gerçeği var bunu bizzat kendisine gelmedi bile, politika dışına 200.000 $. Vergi faturası hala ödeniyor .

Politika kredisi nedeniyle hayat sigortasından vazgeçmek sorunlu “hayalet gelir” yaratabilir!
TWEET'E TIKLA

Buna ek olarak, bir hayat sigortası kredisi politikanın sürmesine neden olan ikincil bir güçlük var; politika sahibinin sigorta kapsamını kendisinin kaybettiği gibi ölüm faizi de ortadan kalkıyor!

Bu dinamiklerin bir sonucu olarak, bazı durumlarda , olumsuz vergi sonuçlarından kaçınmak için (ki bu politika yürürlükte kalabildiğinde ortadan kalkacak) önemli bir borçtan dolayı sıkıntı içinde olan bir hayat sigortası politikasını “kurtarmaya” çalışmak anlamlıdır. sigortalanana kadar ya da sadece ölüm ödeneğinin kendisinin değerini koruyacaktır (aksi takdirde poliçe geçtiğinde kaybedilecektir).

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Bir Hayat Sigortası Politikası Yürütme Kredisi Kurtarma Hala Devam Eden İzleme Gerekir

Bir QSEHRA Kullanmanın Yararları