Bir Hayat Sigortası Politikasından Para Çekilmesinin Vergilendirilmesi


Hayat sigortası poliçelerinin vergilendirilmesinde elverişli muameleye dair bir uyarı, hayat sigortası poliçesi gerçekte olduğu sürece geçerli olduğu yönündedir.


Eğer politikadan bir çekilme yapılırsa, sgk hizmet dökümü kazançlar vergilendirilebilir (olağan gelir olarak) olsa da, IRC Bölüm 72 (e) (5) (C) altında olsa da , dağıtımlar ilk önce ana para iadesi olarak ele alınır. sözleşme ”) ve kazançlar sadece tüm maliyet esası geri alındıktan sonra vergilendirilebilir. (“ Tadil Edilmiş Bir Taahhüt Anlaşması ” veya MEC olarak kabul edilen politikalar ilk olarak vergiye tabi kazanılmış olsa da).

Eğer politika tamamen teslim olsaydı - yani tüm anapara ve tüm kazançlar geri çekilirse (bir kerede) - herhangi bir kazanç, IRC Bölüm 72 (e) (5) (E) uyarınca olağan gelir olarak tamamen vergilendirilebilir. gelirler maliyet esasını aşıyor.

Özellikle, hayat sigortası söz konusu olduğunda, IRC Bölüm 72 (e) (6) 'nın kurallarına göre sözleşmedeki maliyet temeli - veya yatırıma yapılan yatırım, poliçe için ödenen toplam primlere eşittir, önceki ana dağıtımlar ile indirgenir ( Önceden çekilmeleri veya katılımcı bir hayat sigortası poliçesinden vergilendirilemeyen temettülerin alınmasını içerebilir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Bir QSEHRA Kullanmanın Yararları

Hayat Sigortası Kredi Stratejileri İle İlgili Problem

MAX-FUNDED GPT CSV IRR'LERINI CVAT DUMP-IN CSV IRR'LERIYLE KARŞILAŞTIRMAK