PRIM YARDIMI VERGI KREDILERI VE QSEHRA RAPORLAMASI


Özellikle, bir çalışanın sağlık sigortasını bireysel bir değişimden alması ve prim yardım vergisi kredisine hak kazanması durumunda, kişi bir QSEHRA'ya katıldığı mübadeleye rapor vermeli ve vergi sübvansiyonunun miktarını azaltmalıdır.mevcut QSEHRA avantajı ile. Tabii ki, bir kişinin vergi sübvansiyonu yerine QSEHRA faydayı elde ettiği ölçüde, teminatın net maliyeti bir çalışan için aynıdır - örneğin, kapsama maliyeti 3,000 $ / yıl ise, prim yardım vergisi kredisi 2,000 $ / yıl, ancak kişi $ 2.000 QSEHRA için uygun, net kapsama alanı hala 3.000 $ - 2.000 $ = 1.000 $, bu sadece 2.000 $ fark hükümet vergisi kredisi yerine işveren tarafından karşılanmaktadır. Bu etkili bir şekilde bireylerin vergi-tercihli QSEHRA yardımları almalarına ve aynı sağlık sigortası primlerini ( primlerin ödenmesi için QSEHRA'yı gerçekten kullanıp kullanmadığına bakılmaksızın) karşılayan bir prim yardım vergisi kredisine “çifte daldırma” yapmalarını sağlar .

Raporlama amacıyla, QSEHRA avantajları Form W-2'de (muhtemelen yeni bir raporlama koduyla geliştirilecek) ve Form 1095-B'nin yakında güncellenecek sgk hizmet dökümü bir sürümünde raporlanabilir.. İşverenler ayrıca çalışanlara, hem QSEHRA faydalarının miktarını belirtmek üzere, hem de çalışanların “Asgari Şartlar Kapsayıcı” (MEC) gerekliliklerini karşılayan sağlık sigortası almazsa ve çalışanların bildirmesi gereken durumlarda vergiden muaf olacağına dair bildirimde bulunmalıdır. prim yardım vergisi kredisi için başvuruda bulunurlarsa (İHD yardımlarının vergi sübvansiyonu ile koordine edilmesini sağlamak için) QSEHRA'nın sigorta değişimi. İşverenler ayrıca çalışanlardan sigorta teminatı almalıdır (HRA yardımlarının vergiden muaf olacağını teyit etmek için) ve çalışanların işverene katılırken, yıllık açık bir kayıt sırasında ya da nitelikli bir yaşam olayından sonra (QLE) katılmalarına izin vermelidir. .

Çünkü bir QSEHRA W-2 çalışanlara kullanılabilir olsa da, öyle değil tek (kendileri maaşları ödeyemez) şahıs, ortakları veya (ortaklık kar veya ödeme teminatı ancak maaş alma) LLC üyelerinin kullanımına, ya da daha-daha % -2 S kurum sahibi. Ancak, C kuruluşlarının maaşlı sahibi-çalışanları,% 2'den az S şirketi sahibi olarak uygundur. Buna ek olarak, bir iş ortağı, LLC veya tek sahibinin sahibi olan bir çalışan eşi, bir hak sahibinin uygun çalışanın eşi olarak HRA faydalarına erişebileceği bir QSEHRA'ya katılmaya uygun olabilir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Bir QSEHRA Kullanmanın Yararları

Hayat Sigortası Kredi Stratejileri İle İlgili Problem

MAX-FUNDED GPT CSV IRR'LERINI CVAT DUMP-IN CSV IRR'LERIYLE KARŞILAŞTIRMAK