NAKIT TESLIM DEĞERININ IRR'SINI MAKSIMIZE ETMEK


Sigorta poliçesinin ölüm yardımının IRR'sini maksimize ederken, politika sahibinin belirli bir ölüm yardımı tutarı için poliçeye ödenen primleri asgari düzeye indirmesini ve Nakit Teslim Değerinin (CSV IRR) iç karlılık oranını en üst seviyeye çıkarmasını , poliçe sahibinin primleri maksimize etmesini gerektirmektedir. politika yararına, ölüm ödeneğini en aza indirirken, politika sahibinin toplam COI ücretlerini en aza indirgemesi (böylece nakit değerindeki vergi ertelenmiş büyümeyi maksimize eder).


Kalıcı nakit değeri hayat sigortasının ilk günlerinde sgk hizmet dökümü bu strateji imkânsızdı çünkü tüm sigorta poliçeleri hayatın tamamıydı, ki bu primlerin ve ilgili gelecekteki nakit değer artışının garantiliydi. Başka bir deyişle, yeterince esnek değildi için proaktif politika iç nakit değeri büyümesini maksimize etmek finansman stratejisini değiştirmek.

Ancak, 1980'lerin başında, evrensel hayat sigortası ve esnek prim yapısının artmasıyla birlikte, akıllı finansal danışmanlar ve hayat sigortası acentelerinin, büyük miktarlarda primi hayat sigortasına dökebildiklerini fark etmeleri uzun sürmedi. politikalarını kullanın ve hayat sigortası nakit değerlerinin vergi-ertelenmiş büyüme birikimini, müşterilerinin varlıklarını (yani tüm yaşam politikalarının mümkün olabildiğinin çok ötesinde) ödedikleri vergileri ödemeden biriktirmeleri için bir yol olarak kullanın. Bunu sınırlandırmak için, Kongre, 1982 tarihli Vergi Eşitliği ve Mali Sorumluluk Yasası ve 1984'teki (DEFRA) Yolsuzluğun Azaltılması Yasası - politika sahiplerinin politikalara ödeme yapabilecekleri prim miktarını sınırlandıran (gereksiz yere küçülmekten kaçınmak için) yasa çıkardı. Risk altındaki Net Tutar, aksi takdirde herhangi bir COI ücretini ödemekten neredeyse tamamen yoksun kalacak şekilde).

Böylece, bugünün dünyasında, politikanın ilk etapta hayat sigortası olarak nitelendirilmesi için - IRC Kısım 101 kapsamında vergiden muaf olan ve nakit değerinde vergi-ertelenmiş artışa izin vermek için gerekli olan - politikanın Aşağıdaki iki testten birini yerine getirin:

Yönerge Premium Testi (GPT): Verilen ölüm yararına, bu test her zaman ölüm yardımı belirli çoklu olmasını gerektirir yukarıda o anda geçerli olan birikmiş nakit değeri (GPT koridor faktörleri olarak da bilinir) olabilir neyse. Koridor gereksinimi, politika sahibinin, NAR'yi en aza indirgemek için nakit değeri ile ölüm ödeneği arasındaki farkı kapatmak amacıyla, en yüksek prim politikasına ödediği halde, ölüm ödeneğinin kendisinin de nihayetinde artacağını garanti eder. NAR belli bir seviyede kalıyor… sigorta poliçesinin bir sigorta poliçesi olarak kalmasını sağlayarak ( bazılarıyla birlikte)Ödenecek tazminat, poliçe sahibinin sadece COI harçlarını minimize etmek için şimdiye kadar gidebildiği dolaylı etkidir. Ayrıca, GPT, ilk etapta bir prime ödenebilecek primleri sınırlandırmaktadır. Prim limiti, hayat sigortası şirketinin hayat sigortası şirketinin mümkün olan en yüksek masrafları değerlendirdiği varsayılarak, hayat sigortası şirketinin ölüm ödeneği yükümlülüğünü finanse etmesi için ödeme yapması gereken sigorta primi için üstleneceği bir aktüeryal hesaplamaya dayanmaktadır. garantili ücretler olarak) - tanım gereği, ödenen primlerin, sigorta masraflarının maliyeti üzerindeki bu “en kötü durum” senaryosundan bile daha kötü olması durumunda, bu politika, herhangi bir hayat sigortası poliçesinin ihtiyaç duyacağının ötesinde, tam anlamıyla aşırı finanse edilmektedir (ve dolayısıyla, izin verilmiyor.
Nakit Değer Biriktirme Testi (CVAT): GPT'den farklı olarak, bu test poliçeye ödenebilecek prim ödemelerini sınırlandırmamaktadır. Sadece ölüm yardımının her zaman nakit değerinin (CVAT koridor faktörleri olarak bilinir) belirli bir katı olması gerekir. Tahmin edebileceğiniz gibi, bu CVAT koridor faktörleri, prim sınırlaması zorunluluğunu ortadan kaldırmak için ilgili GPT faktörlerinden önemli ölçüde daha yüksektir.
Politikanın GPT veya CVAT kurallarına göre test edilip edilmeyeceğine dair seçenek, söz konusu olduğunda yapılmalı ve gerçeğin ardından değiştirilemez. Yani 50 yaşındaki politikamız, seçtiği CSV IRR'yi en üst düzeye çıkarmak istiyorsa?

Yüzeyde, GPT'nin daha iyi bir seçenek olacağı görülmektedir, çünkü koridor faktörleri CVAT koridor faktörlerinden önemli ölçüde daha düşüktür, bu da GPT'nin NAR'ı sınırlandırmasını kolaylaştırır ve bu da COI miktarını sınırlar. daha fazla vergi ertelenmiş büyümeye izin verir.

Devam eden vaka çalışmamızın devamında 50 yıllık bir sağlık sigortasında 5 milyon dolarlık bir politika ile GPT'nin maksimum prim limiti 110 bin dolar / yıl. Aynı prim miktarını GPT politikasına ve aynı sigortalıya ait bir CVAT politikasına ödersek, ölüm ödeneği miktarlarına ne olur?

Aynı Premium Ödeme ile Sigortalı Yaşlar Arasında CPT vs CVAT Ölüm Yardımı

GPT, poliçeye ödenebilecek maksimum primi, $ 110k / yıl'dır. Politika sahibinin bu prim miktarını GPT poliçesine ödemesi halinde, o zaman 82 yaşında GPT koridoru ölüm ödeneği miktarını artırmaya başlar.

CVAT'in prim limiti olmadığı için, belirli bir yaş için önemli ölçüde daha yüksek koridor faktörleri vardır. Sonuç olarak, aynı 110 bin dolar / yıl priminin bir CVAT politikasına ödenmesi, ölüm yardımının 75 yaşında artmaya başlamasına neden olmaktadır.

Daha yüksek CVAT koridor faktörleri nedeniyle, aynı primin hem GPT'ye hem de CVAT politikasına ödenmesi, CVAT politikası için daha erken bir yaşta ölüm ödeneğinin artmasına neden olmaktadır. Bu, tabii ki, daha sonraki yıllarda sigorta ücretlerinin daha yüksek maliyetiyle birleştirildiğinde, sigorta primlerinin ödenmesiyle aynı prim tutarına karşılık gelen ilgili GPT politikasından daha yüksek bir sigorta bedeli ödemekle yükümlü olan Net Sigorta Riskini artırır. politika. Buna göre, GPT politikasının nakit teslim değeri daha sonraki yıllarda CVAT politikasının hızını hızla aşmaktadır.

GPT Premium Ödeyerek GPT Premium Yıl Sonu CVAT CSV

CVAT Koridoru Faktörleri, ölüm ödeneğini GPT Koridoru Faktörlerine göre daha fazla artırdığı için, CVAT ile ilişkili olan daha yüksek sonuçtaki Net Risk Tutarı, CVAT poliçesi için COI Ücretlerini artırır ve bu da daha sonra CVAT nakit teslim değerlerini düşürür. GPT nakit teslim değerlerine göre yıl. 100 yaşına gelindiğinde, GPT nakit teslim değeri, CVAT nakit teslim değerinden 2 milyon dolar daha fazladır.

Şaşırtıcı olmayan bir şekilde, daha sonraki yıllarda CVAT politikasının daha düşük nakit teslimiyet değerleri kaçınılmaz olarak, ilgili GPT politikasına kıyasla CVAT politikasının daha düşük CSV IRRS'sine yol açmaktadır.

Aynı Premium Ödeme ile Sigortalı Yaşlar olarak GPT vs CVAT IRR

CVAT, daha sonraki yıllarda ölüm oranını GPT'den daha fazla azalttığından, NAR ve COI ücretleri artar. Bu, CVAT IRR'lerinin daha sonraki yıllarda GPT IRR'lerinin gerisinde kalmasına neden olur. İlk 25 yıl boyunca IRR'ler aynıdır, çünkü koridor faktörleri GPT ya da CVAT için oyuna girmemiştir.

Yukarıdaki grafikler, her birinin eşit olduğunu ve GPT politikası için aynı miktarda prim miktarına aynı miktarda prim ödendiğini, uzun vadede daha uzun vadeli CSV IRR'lere karşılık gelen bir CVAT politikasından kaynaklandığını göstermektedir (ilk 25 yıldaki IRR'ler şunlardır: Aynı zamanda koridor faktörleri GPT veya CVAT için oynamaya gelmediğinden). Ve unutmayın ki, bu politikadaki mevcut kredi oranı% 3'dür - yani CSV'nin IRR'si asla% 3'ten fazla olamaz. Buna göre amaç, politikayı mümkün olduğu kadar% 3'lük bir IRR'ye ulaşmak için yapılandırmaktır. (Daha yüksek kredilendirme oranlarına ve daha yüksek risk düzeyine sahip politikalar için, daha yüksek hedef IRR ile aynı yöntemleri kullanırsınız.)

Ancak, bu tam hikaye değil.

Yukarıdaki grafikten, 70 yaşından önce, hem maksimum fonlanan GPT'nin hem de CVAT'ın geri dönüşünün% 1'den daha az olduğunu (yani, kelimenin tam anlamıyla grafik dışı) fark etmiş olabilirsiniz. Bunun anlamı, ilk 20 yıl boyunca müşterinin, poliçe ilk dönemlerinde hayat sigortası şirketi tarafından yüklenen yüksek ilk politika harcamaları nedeniyle (ilk 14 yıl için negatif getiriler dahil) son derece düşük getiri elde etmesidir. bu nakit değeri geri döner).

Politika sahibinin bu ilk yıl giderlerinden en azından bir kısmını önleyebilmesinin bir yolu olsaydı ne olurdu? Gibi arzu CVAT sınırı olmadan, bir politika haline “dökümü” (yani, büyük dolar miktarlarda katkı) kadar prime policyowner için izin verdiğini unutmayın. Bunun anlamı policyowner bir hale olmasıdır asgari ilk politika giderleri (ilk yıllarında, yani) yüksek olduğunda prim ödeme ve ardından yüksek masraf dönemi sona erdikten sonra büyük bir ödeme yapmak. Bu yatırımdaki IRR'leri önemli ölçüde artıracaktır.

Ancak, bunu nasıl yapacağımıza bakmadan önce, ilk yıl harcamalarının neden maksimum finanse edilen bir politikada bile bu kadar yüksek olduğunu daha iyi anlayalım.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Bir QSEHRA Kullanmanın Yararları

Hayat Sigortası Kredi Stratejileri İle İlgili Problem

MAX-FUNDED GPT CSV IRR'LERINI CVAT DUMP-IN CSV IRR'LERIYLE KARŞILAŞTIRMAK