Kalıcı Hayat Sigortası Kısa Tarihi


1980'lerin başlarında evrensel hayat sigortasının yürürlüğe girmesinden önce, politika sahipleri için mevcut olan tek kalıcı sigorta, her yıl sabit, belirli bir ölüm karşılığında, sabit, belirli bir miktar prim ödeyecek bir politika sahibine ihtiyaç duyulan tüm hayat sigortasıydı. yarar ve zaman içinde sabit nakit teslimiyet değerlerinin ilerlemesi (hepsi garanti edildi). Sonuç, nakit değerde “makul” bir büyüme oranı ve politikayı ölümüne kadar (en azından o sırada faiz oranlarına göre) tutanlar için “makul” bir iç getiri oranı veren bir politikadır. Ne yazık ki, müşterilere bu unsurların her ikisine de bir getiri sağlamaya çalışarak - nakit değeri ve ölüm faydası - ima edilen geri dönüşler, tek bir öğeye ya da diğerine tek tek odaklanarak elde edilebilecek olandan çok daha düşüktü.


Bu bağlamda, evrensel yaşam ürünleri sgk hizmet dökümü daha “esnek prim” tanıtımı önemi, policyowners daha tam maksimize etmek esneklik verdi oldu ya ürün (DB IRR) ölüm yardımı kısmında iç karlılık oranını, ya Ürünün yatırım hesabına (yatırımın IRR veya CSV IRR) yatırım getirisi - geleneksel tüm hayat sigortasının üstesinden ve ötesinde - sadece ürüne ve prime ödenen primleri farklı şekilde yapılandırarak.

Bununla birlikte, uyarı, evrensel hayat sigortasının karmaşıklığı nedeniyle, çoğu politika sahibinin (ve finansal danışmanlarının), esnek evrensel yaşam ürününün tam olarak nasıl en iyi duruma getirileceğinin doğru bir şekilde nasıl kullanılacağı konusunda tam olarak farkında değildi (ve hala değil). bu finansal hedefler.

Buna göre, bu makale belirli bir “örnek” evrensel yaşam ürününü ele alacak ve müşterinin DB IRR'yi veya CSV IRR'yi en üst düzeye çıkarmaya çalışıp çalışmadığına bağlı olarak farklı bir şekilde nasıl yapılandırılabileceğini gösterecektir.

Ancak oyundaki dinamikleri anlamak için, ilk etapta evrensel bir yaşam politikasından düşülen sigorta giderlerinin ana maliyetini ve tam olarak nasıl çalıştıklarını anlamak önemlidir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Bir QSEHRA Kullanmanın Yararları

Hayat Sigortası Kredi Stratejileri İle İlgili Problem

MAX-FUNDED GPT CSV IRR'LERINI CVAT DUMP-IN CSV IRR'LERIYLE KARŞILAŞTIRMAK